lederhose

Aanschaftips voor de juiste lederhose

Ben je op zoek naar authentieke Duitse kleding die stijl, traditie en comfort combineert? Lederhosen zijn dan de perfecte keuze en nog steeds geliefd bij mensen over de hele wereld, vooral tijdens feesten en festivals zoals het Oktoberfest. Bij het kiezen van de juiste lederhosen zijn er echter enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. In deze tekst vind je een handige gids met aanschaftips om ervoor te zorgen dat jouw lederhosen aan al je verwachtingen voldoet.

Wat zijn lederhosen?

Lederhosen zijn traditionele Duitse kledingstukken, gemaakt van leer en dat vaak wordt gedragen als broek. Ze zijn een kenmerkend onderdeel van de Beierse klederdracht en worden vaak geassocieerd met feesten en festivals zoals het Oktoberfest. De lederhosen is ontstaan uit de oude tradities in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zuid-Tirol. Er zijn sommige streken waar de lederhosen nog steeds op dagelijkse basis gedragen wordt door de huidige bevolking. Om hoede lederhosen te kopen kun je terecht bij Lederhosenwinkel.nl.

Model uitkiezen

Je kunt uit 3 verschillende lederhosen modellen kiezen. Denk aan het kort model dat net boven de knie uitkomt en je een moderne look mee kunt creëren, maar ook aan de Kniebud die net over de knie gaat en het lange model lederhosen. Het model wat het meest wordt gedragen, vooral tijdens festivals als Oktoberfest, is de Kniebud.

Materiaal bepalen

Naast het model ga je ook voor de ideale materiaalsoort moeten kiezen. Lederhosen kun je namelijk in diverse soorten materialen kopen. De meest bekende zijn de Rund lederhosen, Hert lederhosen en geitenleer lederhosen. Let overigens ook op verschillen tussen traditionele suede en suede van topkwaliteit. Beter materiaal kost daarnaast meer geld.

Pasvorm van lederhosen

Lederhosen van topkwaliteit zijn van 100% leer gemaakt. Ook de pasvorm van de lederhosen zit als gegoten op je lichaam als je voor een goede lederhosen kiest. Neem al je maten overigens goed op zodat je teleurstellingen voorkomt in de toekomst tijdens het passen van je lederhosen.

Onderhoud

Wil je dat je lederhosen langer meegaan en dat ze er mooi uit blijft zien? Behandel leren lederhosen dan regelmatig met een reguliere (kleurloze) suedespray en blijf de lederhosen goed behandelen. Naar behoren dien je de lederhosen te wassen in een wasmachine. Je kunt ook voor vetlederen kiezen. Het is vrij vanzelfsprekend dat een goed onderhoud bijdraagt aan de beste kwaliteit en duurzaamheid van je lederhosen.