mannenkleding

Herenkleding trends voor de lente & zomer 2020

Hoewel we hapjes van de laatste Nieuwjaarsborrel nog maar net achter de kiezen hebben en we nog weggedoken in een winterjas de straat op gaan, zijn we toch echt op weg naar het voorjaar. De eerste lente van dit nieuwe millennium. De dagen worden langzaamaan langer en lichter, voor je het weet zit je weer met je zonnebril op het terras. Tijd om vast vooruit te kijken naar de trends van het aankomende seizoen.

Transitie naar lichte pastelkleuren en oversized

In de winter neigen we meer naar het dragen van donkere kleding en in de zomer juist naar het dragen van lichte kleuren. In het voorjaar en de zomer van 2020 zijn die lichte tinten voornamelijk pastelkleuren. Frisse, rustige kleuren die niet alleen gemakkelijk met elkaar combineren, maar ook goed passen bij wit, zwart en denim. De kleur die echter zal overheersen in de mannenmode is roze. En dan niet alleen als pasteltint, maar ook neon roze, oudroze en alles daar tussenin is goed.

Wat betreft het silhouet is het opvallend dat slim-fit en skinny een beetje naar de achtergrond verdwijnen komend seizoen en plaatsmaken voor oversized. Let wel op: oversized is een pasvorm die zo ontworpen is en dat is niet hetzelfde als een item in een grote maat dragen.

Eco-fiendly

De voorkeur voor milieuvriendelijke mode neemt in 2020 verder toe. Zachte, duurzame stoffen die verantwoord zijn geproduceerd passen binnen deze trend. Denk bijvoorbeeld aan linnen, bamboe, organisch katoen, hennep of wol. Vooral jonge mensen hechten steeds meer waarde aan het dragen van dit soort eerlijke en ecologische kleding. Een bijkomend voordeel is dat de sterke vezels van deze textielsoorten vaak lang mooi blijven.

Richting de warme dagen

Wil je in de zomer gekleed voor de dag komen, maar is een overhemd net iets te warm? Dan is een polo de tijdloze klassieker waarmee je altijd goed zit. Hoewel de kleuren en prints van polo T-shirts meegaan met de mode, kun je erop vertrouwen dat het model in de basis hetzelfde blijft.

Kortom, de trend op het gebied van herenmode is in 2020 misschien wel het beste samen te vatten als zachtheid. Soepel vallende stoffen, comfortabele pasvormen en zachte kleuren. Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe t-shirts voor het aankomende seizoen, durf dan een stap buiten je comfort-zone te maken en kies voor een pastelkleur als mintgroen of lichtgeel. Combineer het met een oversized blazer voor trendy, smart casual look.