Hoe worden aanstekers bedrukt

Hoe worden aanstekers bedrukt?

Bedrukte aanstekers zijn al sinds jaar en dag een ontzettend populair item om in te zetten als promotiemiddel. Ze worden ingezet op beurzen, tijdens politieke campagnes of door de lokale tabakswinkel om meer naamsbekendheid te genereren. Maar hoe worden aanstekers eigenlijk bedrukt? Je leest het in deze blog.

Er zijn verschillende manieren waarop aanstekers bedrukt kunnen worden. Hieronder een greep uit de populairste methoden.

Zeefdruk

Eén van de meest gebruikte druktechnieken voor het bedrukken van aanstekers is een zeefdruk. Bij een zeefdruk wordt het drukbeeld op een gaas gezet waarop de niet-drukkende gedeelten zijn bedekt met een ondoorlatende stof. Op die manier kan alles wat niet bedekt is worden overgebracht op het te bedrukken oppervlak, zoals een aansteker. Een zeefdruk is ideaal voor het bedrukken van grotere oplages met een eenvoudig ontwerp.

Transfer

Ook een transfer is erg populair bij het bedrukken van aanstekers. Bij een transfer wordt het bedrukte papier door middel van warmte overgebracht op het te bedrukken item. Dit is geschikt voor het bedrukken van gedetailleerde ontwerpen.

Digitale print

Wanneer een aansteker in full color moet worden bedrukt, wordt er doorgaans een digitale print gebruikt. Een digitale print is vergelijkbaar met het printen via een huis-tuin-en-keuken printer, alleen wordt het op grotere schaal gedaan. Het drukbeeld wordt gevormd door kleine inktdruppeltje die op het product worden gespoten en onder bestraling met UV-licht direct opdrogen. Het bedrukken van gedetailleerde logo’s met bijvoorbeeld verlooptinten en kleurovergangen is hierdoor geen probleem.

Hopelijk heb je met deze blog een beter beeld gekregen van de manier waarop aanstekers bedrukt worden. Er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden, maar dit zijn de populairste technieken voor het bedrukken van aanstekers.

Heb jij interesse in het bedrukken van aanstekers met het logo van jouw bedrijf, organisatie of vereniging? Neem dan eens een kijkje op de website van BudgetGift.nl, hier vind je veel te bedrukken aanstekers tegen scherpe prijzen.