Lacoste polo’s

Lacoste polo’s, altijd goed

De polo’s van Lacoste zijn waarschijnlijk de meest bekende poloshirts ter wereld. Iedereen herkent het logo met de krokodil en of het nu een origineel of een namaak is, de polo’s van Lacoste kom je overal tegen.

Je ziet niet vaak dat het origineel na bijna 85 jaar nog steeds op de eerste plaatst staat. In 1933 bedacht de Franse tennisspeler René Lacoste, na het zien van een polo wedstrijd, dat het bij het tennissen ook heel fijn zou zijn om een shirt met kort mouwen te dragen dat ook nog rekt. Tot dat moment werd er getennist is witte overhemden met lange mouwen. Het witte poloshirt was geboren. Het logo volgde en niet lang daarna volgden de polo’s in andere kleuren en ook voor dames werd er een complete collectie gemaakt.

Model dat bij iedereen past

Het poloshirt werd van sport kleding  opgenomen in de casual kleding en is nog altijd ongekend populair. Het is ook een kledingstuk dat zich makkelijk laat combineren en past bij veel verschillende gelegenheden. De kraag zorgt ervoor dat een polo er netter uitziet dan een t-shirt, terwijl het draagcomfort hetzelfde is. Die kraag is ook precies waarom de meeste mannen een polo beter staat dan een gewoon t-shirt, het is net wat aangekleder om de hals en door de boord en de knopjes verlengt het de nek optisch en dan kan bij de meeste mannen ook geen kwaad.

Het model is ook niet echt anders geworden door de jaren heen. Een Lacoste polo heeft een verstevigde kraag zodat deze ook rechtop gezet kan worden zodat de nek niet verbrandt en de mouwen zijn afgezet met een boordje. De polo heeft twee of drie knoopjes.  Het enige verschil dat er tegenwoordig wel is, is dat er verschillende pasvormen zijn. Zo is er de Classic Fit die niet getailleerd is en lekker recht valt, de Slim Fit is licht getailleerd voor een moderne uitstraling en voor de echt slanke mannen is daar de Slim Fit Stretch die nauw aansluit om het lichaam. Wel model je ook draagt, met een Lacoste polo kom je altijd goed gekleed voor de dag!