sieraad

Mijn opa mijn vriend

Mijn allerbeste vriend was mijn opa, we deden ontzettend veel leuke dingen samen. Hij voelde echt als mijn allerbeste vriend. Maar nu is hij helaas overleden op 84 jarige leeftijd aan de gevolgen van prostaat kanker. Dit had hij al een behoorlijke tijd maar was altijd goed te managen door de artsen in het ziekenhuis. Helaas ging hij de laatste tijd steeds harder achter uit qua gezondheid en dit zorgde ervoor dat hij de laatste maanden nog weinig buiten kwam en zich steeds slechter voelde. Hierdoor zagen wij het overlijden van mijn opa wel een beetje aankomen.

Crematie

Mijn opa had altijd al een hekel aan insecten en wilde om die reden absoluut niet begraven worden. Hij wilde niet langzaam wegrotten en opgegeten worden door de beestjes waar die zijn hele leven al zo bang voor was.  Daarom heeft hij gekozen voor cremeren. We gingen samen altijd ontzettend graag wandelen in het bos en hadden samen afgesproken dat zijn as in ons favoriete bos uitgestrooid ging worden. Alle leuke wandelingen die opa daar met mij, maar ook met oma en alle andere kinderen en klein kinderen daar heeft gehad hebben ervoor gezorgd dat dit voor hem de mooiste plek is.

Herinnering sieraad

Doordat we al een tijdje wisten dat mijn opa ziek was hadden we wel de tijd om ontzettend veel leuke maar ook bijzondere dingen samen te doen. Zo ook het kopen van een herinnering sieraad. Samen kwamen wij op de website van Nelleke Plegt, en kwamen wij erachter hoe ontzettend vet het is als ik een ring samen met mijn opa koop. Hij neemt het sieraad mee zijn graf in, en kan hem voor altijd bij me houden als super waardevol aandenken. Dit hebben we uiteindelijk gedaan.

Herinnering

Het is de aller gaafste herinnering die ik kon hebben aan mijn opa, nu een jaar na zijn dood draag ik onze samen gekochte ring nog elke dag met trots. Ik ben ontzettend dankbaar voor de gave tijden die ik met mijn opa heb meegemaakt.