overhemd

Overhemd kopen: hier moet je op letten

Ben je op zoek naar nette heren overhemden? Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij geven je tips waar je op moet letten bij de aanschaf. Het is namelijk niet zo eenvoudig om zomaar het juiste overhemd te bestellen. Daarom is het goed dat je je in gaat lezen en weet waar je op moet letten. Lees je daarom goed in, gebruik onze tips en dan kun jij zelf het beste overhemd kopen waar je jaren plezier van gaat hebben. 

Pasvorm bepalen

Als je een overhemd gaat kopen, dan moet je weten wat voor model je graag wil. Je moet dus de pasvorm bepalen en mag deze dan te strak zijn of te groot of liever niet? Als je overhemd te groot is, dan lijk je voller en dat wil je graag voorkomen. Maar wanneer hij te strak is, dan is het net of dat je een maat te klein hebt gekocht en zo wil je je ook niet graag vertonen. De pasvorm moet daarom echt goed zijn. Er zijn tal van pasvormen waar dat uit gekozen kan worden:

  • Extra slim fit, dit is bedoeld voor mannen met een hele slanke bouw, je overhemd sluit hierbij goed aan op je lichaam.
  • Slim Fit, ideaal voor een slanke bouw, maar wel minder sterk getailleerd dan de vorige pasvorm.
  • Tailored fit, dit is bedoeld voor mannen met een normaal postuur, je wil dan graag de moderne uitstraling van slim fit uitstralen.
  • Regular fit, dit is een recht model en dan heb je meer bewegingsruimte. 

Waar let je nog meer op?

Een ander belangrijk aspect waar je naar moet kijken is de mouwlengte. Deze moet namelijk doorlopen tot het punt waar je pols gaat knikken. Ook moet de schoudernaad stoppen bij je schouder. Waar je ook nog naar kan kijken is de stofkeuze die echt bij je uitstraling moet passen. Is het geschikt voor het seizoen waarin je hem wil dragen en ook voor de gelegenheid? Daarnaast kun je nog kijken naar wat voor boord je wil. Je hebt bijvoorbeeld Wild Spread en dat is een optie waarbij de punten wat verder uit elkaar staan. Dit kan met een stropdas worden gedragen. Of denk je aan cut away, de kraagpunten liggen dan ook verder uit elkaar en dan zijn de punten schuin weggesneden (trendy).