street-fashion

Zomerse tinten tijdens de winter? Het is dé wintertrend!

De temperatuur begint te dalen en langzaam maar zeker komt Nederland in wintersferen terecht. De korte broek en het t-shirt kan opgeborgen worden en de lange broek met trui mag helaas weer voorop de plank gelegd worden.

Toch is er dit jaar één verschil: zomertinten en -accessoires zijn ook in de winter nog hip. Een zonnebril met zeepglazen? Dat kan nog prima. Felle kleuren en sneakers? Ook dat past deze winter prima bij een fashionable outfit.

Van pastel naar felle kleuren

De herfst en winter zijn traditioneel gezien seizoenen waarin de kleuren van kleding wat neutraler wordt en minder fel. Ook deze winter zal dat grotendeels niet anders zijn, maar anders dan andere jaren verwachten onder meer fashion en lifestyle blogs dat er dit jaar ook ruimte is voor fellere kleuren.

De winterperiode is altijd een tijd waarin veel mensen minder goed in hun vel zitten dan anders. De zon schijnt minder, de dagen zijn korter en ook de temperatuur helpt niet mee. Dat is echter niet een reden om ook minder vrolijke kleuren te dragen, zo lijkt de trend nu te voorspellen. Felle kleuren worden meer een onderdeel van de outfit. Niet alleen in sneakers, maar ook in tops en voor vrouwen in rokjes, jurkjes en maillots.

Zomerse zonnebril in de winter: prima!

Een populair type zonnebril was de afgelopen twee zomers de zonnebril met zeepglazen die volledig spiegelend zijn aan de buitenkant. De glazen hebben vaak een gele, groene of blauwe zeepglans en worden ook vaak aangeduid als festivalzonnebrillen of surfzonnebrillen.

Hoewel de winter traditioneel een periode is waarin er gekozen wordt voor meer neutrale zonnebrillen met een donker montuur en normale, donkere glazen, lijkt er dit jaar een beweging te zijn richting de zomerzonnebrillen.

Deze zomerbrillen kunnen prima gedragen worden bij een traditionele winteroutfit met neutrale pasteltinten en zorgen zo juist voor een mooie breking met de rest van de outfit.

Dus: zomerkleren achterin de kast gooien? Niet alles!