Curated shopping voor mannen

Curated shopping voor mannen

Een online personal shopper dienst voor mannen waarbij je thuis kan blijven. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Niets is minder waar in deze moderne tijden waarin het internet krachtiger is dan ooit. Nieuwe concepten en ideeën staan om de haverklap op en bieden weer nieuwe perspectieven. Een dienst die sinds een paar jaar bestaat is dat van de online personal shopper ook wel een kledingbox genoemd. Anderen noemen het weer curated shopping. Hoe je het ook went of keert, het is weer een vorm van een gemakdienst waarbij je ontzettend veel tijd kunt besparen en jezelf een lekker laten verassen.

Curated shopping voor mannen

Natuurlijk niet alleen voor mannen, er zijn van deze diensten evenveel voor vrouwen te vinden, echter zijn de kleding box aanbieders voor heren een stuk populairder dan die voor dames. Wat is curated shopping precies? Het is precies hoe het klinkt. Noem ze stijlexperts, kledingadviseuses, of personal shoppers. Deze personen wat vooral dames zijn die bij de verschillende aanbieders werken gaan op basis van jouw wensen een nieuwe outfit samenstellen of kleding adviseren. Het is niets minder dan de traditionele personal shopper. Het grote verschil is dat dit online plaats vind en fysiek contact of een ontmoeten hier niet bij komt kijken.

curated-shopping-voor-mannen-art-voor-www-kleding-blog-nl

Zo’n online kledingdienst werpt natuurlijk een heleboel nieuwe voordelen op. Niet alleen het gemak van de tijdbesparing, maar ook de kracht om uit die vicieuze cirkel te ontsnappen wanneer het over nieuwe kleding aanschaffen gaat. Nieuwe inzichten van andere mensen die objectief naar jou als persoon kijken. Dit met de jaren lange ervaring en expertise die deze kledingadviseuses hebben.

Kledingbox aanbieders

Een van de bekendere bedrijven in deze branche is The Cloakroom. Hier werken tientallen dames als stijlexpert om jou te voorzien van nieuwe kleding. Het concept is heel simpel. Via de website meld je aan en geef je door middel van een vragenlijst of een telefoon of bijvoorbeeld skype / facetime gesprek, je wensen aan. Dit kan zo uitgebreid als jij wilt. Je maten, je favoriete kleuren, maar ook je budget kun je aangeven. Met jouw persoonlijke kleding voorkeuren gaat de stijl expert vervolgens aan de slag. Binnen een paar dagen ontvang jij een nieuwe outfit of kleding stukken naar wens in een mooie kledingbox bij je thuis.

Vervolgens heb jij zo,n 2 weken de tijd om je nieuwe kleding te passen in het comfort van je eigen woning, desnoods met je favoriete muziek en een kopje thee erbij. Alles wat je mooi vind hou je en wat je niet wilt hebben stuur je eenvoudig en gratis weer terug naar de aanbieder. Voor de kleding en fashion die je houdt, krijg je een factuur en betaal je pas achter af voor het hele proces. Daarnaast is de fashion die bijvoorbeeld The Cloakroom gebruikt, niet duurder dan in de winkel,, wat inhoud dat de stijlexpert eigenlijk gewoon een gratis service is. Daarnaast wordt er een dossier van je bijgehouden zodat de volgende keer wanneer je wat bij ze besteld. Deze kleding weer aan je wensen voldoet, maar ook bij je eerder aankopen past.

Het gaat hier niet alleen om een paar simpele kledingstukken. Je wordt compleet gestyled van schoenen, broeken, colberts, overhemden, pakken, riemen, hoeden, sokken en ga zo maar door. Een compleet nieuwe outfit wordt er voor je bedacht op basis van jou persoonlijke voorkeuren. Er is daarom geen outfit hetzelfde.

Voordelen en nadelen

Zo,n kleding box heeft erg veel voordelen, het is niet dat je niet van shoppen en winkelen hoeft te houden om van een dergelijke dienst gebruik te maken. Het kan ook een manier zijn om nieuwe inzichten te krijgen. Iemand te verassen of omdat het zo ontzettend veel tijd kan besparen. Je bent tenslotte binnen 10 minute klaar met je aanmelden en het doorgeven van je voorkeuren. Hoe lang je over het passen van de nieuwe mode en kleding doet is aan jouw. Je hoeft in ieder geval niet de deur uit, om uren lang te zoeken naar nieuwe betaalbare kleding. En je betaald pas achter af.

Naast The Cloakroom heb je nog Outfittery en House of Einstein die deze kledingbox / online shopper dienst aanbieden. Het concept is overal hetzelfde, alleen zijn de gebruikte merken natuurlijk wel weer verschillend. Al deze aanbieders staan voor hoge kwaliteit en gebruiken daarvoor alleen de beste merken. Niet perse de duurste merken, maar wel die voor kwaliteit en duurzaamheid staan. Daarnaast zijn er ook voor dames zulke diensten te vinden, denk hierbij aan B-dressed of Scottybons. Hetzelfde maar dan voor dames.