De Birckenstock Arizona

De Birckenstock Arizona; een slipper met nostalgische waarde

De Birckenstock Arizona is een zeer bekende vrouwenslipper. Het is een stevig model, met een dikke, omrande zool waar de voet perfect in valt. Het product was in de jaren ’90 erg populair, en heeft de laatste jaren opnieuw bekendheid vergaard; nu is het als retro-product weer in, en krijgt de Arizona steeds meer de voorkeur over de dunne teenslipper. De nieuwe populariteit van dit model roept bij velen een gevoel van nostalgie op; het dragen van deze Birckenstocks is een leuke manier om eens van de tegenwoordig zo populaire, moderne teenslipper af te wijken en een stijlvol en retro element aan je outfit toe te voegen.

Een veelzijdige en comfortabele slipper

Een erg groot voordeel is dat de Birckenstock door zijn dragers als zeer comfortabel ervaren wordt. Maar ook de look van de Birckenstock– het ietwat grote, forse, zware model – wordt steeds meer gewaardeerd. Het fijne van de Birckenstock Arizona is dat deze slipper bij vrijwel iedere outfit past- het is in principe, als slipper zijnde, vooral bedoeld om casual gedragen te worden, maar toch is de Arizona een stuk netter dan de gemiddelde dunne plastic teenslipper. De zool is standaard kurk-bruin, met een zwart-rubberen onderkant. De twee brede banden die over de voet lopen zijn er in verschillende kleuren en zelfs verschillende stoffen. In de zool zijn verhogingen en verdiepingen aangebracht, wat de blote voet perfect in de zool laat vallen; dit draagt bij aan het welbekende comfort van de Birckenstock Arizona.

Tips bij de aanschaf van de Birckenstock Arizona

Er zijn een aantal dingen om op te letten bij de aanschaf van een paar Arizona’s. Deze worden op een hoop sites en in een hoop winkels verkocht- het kan dus zeker de moeite waard zijn om online even op zoek te gaan naar aanbiedingen. De Arizona is in de breedten normaal en smal beschikbaar; zo kan je de versie kiezen die extra goed bij jóuw voet past. Zitten je Birckenstocks in eerste instantie niet zo lekker als men altijd beweert? Stuur ze niet meteen terug. De zool van kurk vormt zich na verloop van tijd naar je voet, waardoor deze uiteindelijk perfect bij je voet zal passen.