schoenen

Hoe kies je de juiste schoenen bij je pak

Schoenen maken de man, dat weten we natuurlijk allang. Het is daarom niet zo vreemd dat mensen overtuigd zijn van het kopen van de juiste schoenen. Hierbij wordt soms alleen vergeten dat het niet alleen gaat om de juiste schoenen, maar ook om goede schoenen. Schoenen die goed zitten en voldoende steun bieden. En dat gedurende de hele dag. Er zijn een aantal merken die voor een goede pasvorm kunnen zorgen. Het leukste is dat deze merken ook nog eens oerhollands en degelijk zijn. Een goede en solide schoen in de juiste maat is dan super belangrijk. Niet alleen de lengtemaat, maar ook de breedtemaat. De juiste breedtemaat bepaalt namelijk voor een groot deel hoe de schoenen vallen. Daarnaast moeten de schoenen ook gewoon lekker zitten. Dus wat je wilt is een schoen die er mooi uitziet, bij bijvoorbeeld een andere accessoire past en vooral lekker zit. 

Zorg dat je riem en schoen passen

Ik zie nog veelste vaak dat een riem en schoen niet bij elkaar passen in een outfit. Voor mij is dat een absolute no-go. De kleur van de riem en de kleur van de schoenen moeten 100% matchen. Het mooiste is dan ook nog wanneer je er een bijpassend horloge bij draagt. Dat maakt het allemaal af.

Poets ze regelmatig

Niets is lelijker dan lelijke oude schoenen. hou je schoenen netjes met goede schoenpoets waardoor je schoenen veel langer meegaan en netjes blijven. Schoenen die hun prachtige gloed bewaren staan nu eenmaal veel netter onder een pak dan schoenen die afgedragen zijn. Het zegt ook wat over hoe je met je spullen omgaat. Wil je de juiste indruk maken? Zorg dan voor goede, mooie, gepoetste schoenen.

De juiste maat schoenen

Een andere belangrijke factor is de juiste maat schoenen kiezen en dan vooral de juiste breedtematen. De juiste wijdtemaat kiezen doe je door middel van de breedte van de bal van je voet op te meten. Deze kun je heel gemakkelijk opmeten door een meetlint over de bal van je voet te leggen. Hoe breder de voet is hoe hoger de breedtemaat. Deze worden vaak uitgedrukt in letters. Zo heb je breedtematen t/m de letter H. Leuke merken die breedtematen verkopen zijn bijvoorbeeld: Durea schoenen, Xsensible Schoenen en Gijs schoenen. Uiteraard zijn er nog meer merken te noemen.

Succes met het uitzoeken van nieuwe schoenen

Ik wens je heel veel succes met het uitzoeken van nieuwe schoenen die perfect passen bij je outfit. Zorg in ieder geval dat de schoenen lekker zitten, dat scheelt enorm tijdens het dragen van de schoenen en comfort is ook wel belangrijk.