t shirts aan een rek

Polo’s, een vast onderdeel in de modewereld

Een polo’s  voor heren zorgt voor een sportievere look. In de jaren 70 kwam de polo wat vaker voor in de modewereld. Voorheen werd het nog gezien als een saai en toch wat minder comfortabel kleding stuk. Doordat er een betere en mooiere kraag, kortere mouwen en de bekende 3 knoopjes werden toegevoegd, werden de polo’s een stuk meer comfortbel. Tot op het heden is het een van de meest gedragen en geliefde kleding stukken. Kijk welke polo’s bij u passen door op deze link te klikken.

Hoe dienen polo’s gedragen te worden

Een polo hoort lekker op het lichaam aan te sluiten. Een tip hierbij is dat men voldoende ruimte moet hebben rond de biceps. Er wordt aangeraden dat de ruimte hiervoor 1 á 2 vingers moet zijn. Heeft u meer ruimte, dan is een kleinere maat een betere keuze. Wel moet er rekening gehouden worden dat polo’s kunnen krimpen als deze van 100% katoen zijn gemaakt.

De pasvormen van de polo’s

Er zijn 3 pasvormen die tegenwoordig het meeste voorkomen. Dit zijn de:

  • Classic fit: deze polo heeft voldoende ruimte bij de oksels en de buik. Deze polo is uitermate geschikt om in de broek te dragen, omdat hij ietwat langer is gemaakt. Het kan tevens ook over de broek gedragen worden.
  • Custom fit: de custom fit is een middelmaatje. De mouwen hierbij zijn wat korter dan bij de classic fit en rond het middel is het wat strakker. Het sluit meer op het lichaam aan en bij de taille is het wat meer getailleerd dan bij de borst.
  • Slim fit: deze polo’s zijn uitermate geschikt voor de wat meer gespierdere man. De polo sluit strak aan op het lichaam en is heel smal rondom de borst. Vaak wordt hier wat elastische stof aan het materiaal toegevoegd zodat het voor een uitstekend draagcomfort zorgt.

Wilt u kijken welke polo’s er voor u beschikbaar zijn? Klik dan even op deze link.