Vechtsport steeds populairder

Vechtsport steeds populairder

Nederland is een land dat helemaal gek is van vechtsport en dit is mede te danken aan de goede prestaties die Nederlandse vechters op de mat leggen. We hebben vele wereldkampioenen in diverse disciplines onder andere in K1 en MMA. Een van de bekendste vechters van ons land is misschien wel Peter Aerts, meervoudig K1 Grand Prix winnaar. Door onze successen in de vechtsport zijn er vanzelfsprekend ook steeds meer nieuwe vechters bijgekomen. Nederland heeft veel boksscholen en gyms, waar al deze sporten beoefend worden. Kickboks is een van de populairste vechtsporten van ons land en jaarlijks komen er veel nieuwe aanmeldingen binnen.

Kickboks kleding

Kickboksen is een populaire vechtsport in ons land, maar natuurlijk ook in andere landen. Dit zien we ook terug in de online verkopen die gedaan worden op het gebied van vechtsportkleding. Doordat er steeds meer nieuwe vechters komen en de populariteit in ons land blijft stijgen, zijn er ook veel webshops in deze niche bij gekomen. Je kunt tegenwoordig op diverse webshops alleen bekende vechtsportmerken online bestellen zoals King, Adidas, en Booster. Deze merken hebben onder andere kickboks broekjes en ze profiteren ook van de vele tv aandacht die de vechtsport en de vechters krijgen. Vooral in Amerika is er een ware vechtsport cultuur, er zijn daar maandelijks veel kijkers naar de bekende MMA wedstrijden.

K1 kampioenen

Nederland kent vele K1 kampioenen. K1 is een mix van verschillende vechtsporten zoals judo, kickboksen en jiu jitsu. Sinds de jaren 90 is de sport heel bekend geworden, vooral in Nederland. Dit kwam dus door de goede prestaties van de vele Nederlandse vechters. Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Peter Aerts en Semmy Schilt zijn erg bekende Nederlandse vechter die grootste prestaties hebben geleverd in de K1 ring. De finales in Japan zijn altijd erg goed bezocht en dit heeft de Nederlanders veel roem en faam gebracht.