hoe vind je de perfecte jeans

Hoe vind je de perfecte jeans?

Er zijn bijna geen mensen die ze nooit dragen: jeans. Jeans zijn er in alle soorten, kleuren en maten te vinden. Door de vele varianten is het voor iedereen wel mogelijk om een jeans te vinden die leuk staat en goed zit, maar soms is de zoektocht naar die ene perfecte jeans toch heel lastig. Door de tips in dit artikel proberen we je een eindje op weg te helpen in de zoektocht naar de perfecte jeans.

Bepaal je lichaamstype

Iedereen heeft een ander lichaam. Bij het ene lichaam staat een bepaalde vorm jeans beter dan bij het ander lichaam. Bepaal wat bij je past en waar je je fijn in voelt. Houd hierbij rekening met de verhoudingen tussen je schouders, taille en heupen. Bekijk eventueel methodes op het internet om je lichaamstype te bepalen. Er zijn hiervoor verschillende methodes te vinden. Zodra je je lichaamstype hebt gevonden, kun je kijken welke vorm jeans hierbij past. Maar laat je vooral ook niet te veel beïnvloeden om een bepaalde jeans te dragen die volgens de regels past bij je lichaam, maar waarin je jezelf niet fijn voelt. Er zijn altijd wel meerdere opties, dus je hoeft nooit iets te dragen wat je niet fijn vindt.

Bepaal de kleur van de jeans

Ook de kleur van de jeans kan veel voor je lichaam doen of niet. Ga je voor opvallend en kies je voor een knalkleur? Of wil je liever de nadruk leggen op een ander deel van je lichaam en kies je voor zwart of een andere donkere kleur? Donkere kleuren kleden af en zo kun je de aandacht ergens anders naartoe trekken. Met lichte kleuren leg je juist de nadruk op je benen. Ook felle kleuren trekken aandacht naar je benen. Kies een leuke kleur die bij jou past!

Passen, passen, passen

De enige echte manier om een jeans te vinden die perfect past is toch echt passen. Er gaat even wat tijd in zitten en het is niet altijd even leuk. Tip: als je het niet ziet zitten om in pashokjes te passen, bijvoorbeeld door het niet flatterende licht, bestel dan online, bijvoorbeeld bij Sans Online. Je kunt dan op je gemak alles thuis passen. Ook al heb je er een hekel aan, na een intense zoektocht door verschillende winkels, in verschillende pashokjes of thuis, vind je toch uiteindelijk altijd wel de jeans van je dromen.