Jeans: welke pasvormen zijn er allemaal?

Sinds in 1873 Levi Strauss de jeans op de markt heeft gebracht is dit veelzijdige kledingstuk in vele pasvormen op de markt verschenen. En omdat er verschillende pasvormen en modellen te koop, kan het lastig zijn om de jeans te vinden die perfect bij jouw lichaamsbouw past. Dus als je jezelf uren frustratie in pashokjes wilt besparen, lees dan eerst welke modellen er zijn en welke zouden kunnen passen bij jouw figuur.

De skinny jeans

Skinny jeans hebben strakke pijpen en smal toe naar de enkels. Meestal is er een bepaald percentage stretch aan het denim toegevoegd voor meer draagcomfort. Je combineert de skinny jeans met een oversized trui of vest. Omdat dit model je benen goed accentueert, kun je deze jeans beter niet dragen als wat langere benen hebt in verhouding met je bovenlichaam. 

De tapered of slim-fit jeans

Op dit moment is met model slim-fit of tapered fit jeans zeer populair. De bovenkant van de jeans zit zoals een regular model, maar loopt veel smaller toe naar de enkels. Dit model is ideaal als je iets stevigere bovenbenen hebt, en toch een wat strakker ogend model jeans wilt dragen. In de collectie van Red Button vind je veel jeans met deze pasvorm.

De straight cut of regular fit jeans

Dit is het klassieke Levi Strauss model, met rechte pijpen en die je precies op je heupen draagt. Dit model is sinds zijn ontstaan vooral populair bij mannen. Dit model kun je met vrijwel alles combineren en valt goed als je langere benen hebt. 

De boyfriend jeans

Het model boyfriend is het tegenovergestelde van de skinny jeans, en valt laag op je heupen, ruim om je benen en heeft vaak prefab slijtplekken en gaten alsof het een oude broek van je vriendje is. Omdat dit model laag op de heupen valt kun je het beter niet dragen als je een beetje een buikje hebt. 

De low rise jeans 

Dit model heeft een erg lage tailleband, vaak net op je heupen. Vanwege de lage tailleband kun je dit model beter alleen dragen als je behoorlijk slank bent.

De high rise jeans 

Dit model heeft juist weer een hele hoge taille, vaak nog boven je navel. Ideaal voor als je een beetje een buikje hebt, want dit model kleedt goed af.

Weet je welk model je zoekt? Bij BroekenBinkie vind je alle modellen jeans die perfect passen bij jouw postuur.