curated-shopping-voor-mannen-art-voor-www-kleding-blog-nl

Waarom heeft Nederland de langste mannen?

Nog maar 2 eeuwen geleden behoorde de Nederlandse mannen tot de kortste mensen. Bijna ongeloofwaardig aangezien we tegenwoordig de meest lange mannen hebben ter wereld! Hoe kan het zijn dat onze mannen in nog maar net twee eeuwen tijd gemiddeld 20 cm langer geworden zijn? Wetenschappers hebben gezocht naar een antwoord op deze vraag. Een voor de hand liggende reactie is dat onze maaltijden rijk zijn aan calorieën door voornamelijk het vlees en de zuivel in onze menu’s. Maar dit verklaart maar deels het toenemen van de lengte. Aangezien in andere landen ook de welvaart is toegenomen en ook daar voedingsmiddelen genuttigd worden in dezelfde samenstelling. De hoogte van de gemiddelde Amerikaanse man is bijvoorbeeld slechts zes centimeter gegroeid in de afgelopen 150 jaar. Dat is een verschil van 14 cm ten opzichte van de Nederlandse mannen!

Lengte is erfelijk

Dus werd er verder onderzoek verricht. De onderzoeker Gert Stulp, een specialist in de volksgezondheid, kwam tot een duidelijke conculussie. De meest vruchtbare Nederlandse mannen waren gemiddeld 7 centimeter langer dan de gemiddelde lengte in die tijd! Statistisch gezien hadden zij gemiddeld 0,24 meer kinderen dan de minst vruchtbare mannen die gemiddeld 14 cm onder het gemiddelde zaten. Aangezien lengte erfelijk is, kregen de grote ouders ook grotere nakomelingen!

Lange mannen vragen om lange kleding

Door de extreme toename van lange mannen in ons kleine Nederland, nam ook de groei toe van kledingwinkels voor deze specifieke doelgroep. Aangezien onze lange mannen, lang niet allemaal ook dik zijn werd er kleding ontworpen speciaal gericht op lengtemaat. Naast de xl, xxl en zelfs xxxl kleding was er behoefte aan lange maar ook smalle broeken en shirts. Inmiddels zijn er ook overhemden beschikbaar voor onze lange slanke mannen. Een winkel die hier handig op inspringt is Mouwlengte7.com Uiteraard hebben ook lange mannen behoefte aan modieuze goed passende kleding, die op deze website erg eenvoudig te vinden is. Ben jij zo’n mooie lange man, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Je vindt er zeker een overhemd in jouw maat dat precies bij je past!