Wanneer draag je manchetknopen

Wanneer draag je manchetknopen

Manchetknopen, de accessoire waar veel mensen wel eens van gehoord hebben, maar die slechts door enkelen gedragen wordt. Maar waar ligt dit aan, zijn ze alleen voor speciale gelegenheden of weten veel mensen hoe ze gebruikt moeten worden? Om hier voor ééns en voor altijd duidelijkheid over te geven staan hieronder een aantal belangrijke aspecten wat betreft manchetknopen.

Manchetknopen overdag dragen

Manchetknopen of French cuffs worden vaak gedragen om een stijlvolle uitstraling te creëren. De overhemden die hier geschikt voor zijn, zijn tegenwoordig weer helemaal in. Maar wanneer draag je nou manchetknopen? Overdag is er geen limiet aan de keuze van je manchetknoop en heb je genoeg mogelijkheden. Je kan kiezen voor traditioneel of juist modern. Het is maar net wat jij mooi vindt. Tegenwoordig zijn er niet veel mannen die manchetknopen dragen, dus jij kunt je hiermee onderscheiden. Manchetknopen zeggen meestal iets over de drager er van, een persoonlijk verhaal bijvoorbeeld.

Manchetknopen ‘s avonds

’s Avonds zijn er echter wel een aantal etiquette regels voor het dragen van manchetknopen. Het is van belang dat je bij het dragen van een smoking ervoor zorgt dat je knopen dezelfde kleur als je overhemd hebben. En bij hoge uitzondering de kleur van je smoking. Daarnaast is het goed om op te passen met gouden en zilveren manchetknopen, draag deze nooit in combinatie met een horloge met metalen band. Een horloge met leren band past hier beter bij. Bij een traditioneel pak zijn de mogelijkheden iets uitgebreider, maar moet je er wel altijd op letten dat je een donker pak hebt.

De dubbele manchet

De meest formele en traditionele manier is de dubbele manchet. Deze manchet steekt ongeveer twee centimeter onder de mouw van het jasje uit. Als je een goede manchetknoop wil moet je er voor zorgen dat deze extra verstevigd en stevig is. Een manchet met enkel stiksel getuigd van vakmanschap.